måndag 8 juni 2015

Tårtkalas!


Idag var det dags för tårtkalas! Äventyrarna samlades återigen för en "överinskolning". Eftersom vi sist bestämde att vi skulle äta tårta för att fira vår avdelning Äventyrarnas födelsedag, så var vi idag förväntansfulla när vi klev in på avdelningen. 
Efter tårtkalaset delade vi in oss i grupper och lekte. 

Innan hösten är här börjar vi tänka på miljö och materialval. Vilka tillägg vi behöver göra utifrån vad vi sett att 3 åringarna är intresserade av. 

Det blir en spännande höst som vi ser fram emot! 

torsdag 4 juni 2015

Äventyret börjar på Äventyrarna!

Detta var dagen då alla förskolans barn födda 2012 möttes för första gången på vår framtida avdelning. Vi har två dagars "överinskolning" där vi tar med oss barnen från yngrebarnsavdelningarna för att gå till nya avdelningen Äventyrarna, där några barn stannar kvar.

Detta är en dag då vi tänker att vi vill skapa magik! Vi tog därför med oss några spännande saker att samlas kring. Boken "Castor odlar" inslaget i silverglittrande tyg, samt en planta, en bondböna. Vi tog också med oss en nygjord bok som vi själva gjort om våra potatisar. 


Under vårt första möte fick barnen önska några sånger. Ett barn ville sjunga "ja må vi leva". Detta är ju faktisk vår födelsedag, tänkte vi då! Den dag som vi möttes för första gången som en avdelning. Idéen föddes till att fira med tårta nästa gång vi möts! På måndag är det nämligen dags för ännu en "överinskolning". Vi skulle kunna ha den 4:e juni som vår födelsedag och fira varje år!