torsdag 26 maj 2016

Brolundadagen 2016

Brolundadagen har kommit att bli en väldigt stark tradition på vår förskola. Den är fylld av förväntan, glädje, tårfyllda avsked, förundran och en massa kul!

Vi förbereder olika stationer och bjuder på korv och bröd. De äldsta barnen som börjar skolan till hösten brukar traditionsenligt bjuda på vernissage. Stolta barn visar vad de har gjort, hur de har lärt och kommit på nya saker tillsammans med kompisarna. Detta år bjöd de på byggen, teckningar och bey blades av lego, som besökarna fick prova. 

Våra 3-4 åringar anordnade en så station där alla fick så olika frön. Samtidigt visade vi våra målningar och teckningar, samt ett fotocollage av vårens arbete. 

Såpbubbelstationen var som sig bör omåttligt populär! Vi hade tyvärr inte vädrets makter med oss men i just detta fall var det nog en fördel. Skummet blev större och större tillsammans med vattenpölarna! Några väljer att klä sig extra högtidligt denna dag vilket visar på att denna dag verkligen är betydelsefull! Det är fest för förskolan! Men det är underbart att se att barnen tillåts vara i detta roliga underbara såpbubbelskum med sina fina kläder. Vilken glädjens dag!



tisdag 17 maj 2016

Målning på olika sätt



Vi erbjöd målning idag, på olika sätt! Detta sätt att erbjuda en liknande aktivitet, fast på både stort och litet papper gör vi ofta. Som vanligt hade vi vårt morgonmöte, där målet är att det ska vara en dialog där vi tillsammans kan starta dagen i mindre grupper med lämpliga aktiviteter. Ett barn kunde verkligen argumentera för sin sak vilket verkligen glädjer oss. "Jag vill måla för jag kan måla gula blommor, och blad". Vi fortsätter på detta sätt att följa processen med gurkplantorna. Men varför växer de egentligen? Hur kommer det sig att de växer?