Om oss

Vi är  tre förskollärare som hösten 2011 blev sammansatta av vår chef i syfte att arbeta som en "forskaravdelning". Under fyra och ett halvt års tid har vi haft förmånen att träffa en handledare från Reggio Emilia institutet några gånger per termin. Vi fick en möjlighet att reflektera kring vår vardag och fick hjälp att sätta ord på våra framgångsfaktorer. Dessa "strategier" delar vi med oss av till  resten av vår organisation genom olika nätverk, föreläsningar, workshops samt i denna blogg.

I maj 2012 åkte vi på studieresa till Reggio Emilia i Italien. En av oss hade varit där tidigare, men för två av oss var det första besöket där. En av oss har efter detta vidareutbildat sig till pedagogista.

Vi brinner för barns delaktighet och vill arbeta för att främja detta. Delaktighet är grunden för att lyckas skapa en demokratisk, lärande och förunderlig vardag på förskolan.

Från och med 2016 avslutades "Forskaravdelningen" och vi arbetar numera på olika avdelningar med varsina FSU -tjänster (förskollärare med speciellt utvecklingsuppdrag). Vi fortsätter naturligtvis att tänka och förundras med våra kollegor och kommer även i fortsättningen att blogga och instagramma! 

Vi vill gärna skapa en dialog tillsammans med er som läser bloggen. Välkomna med era tankar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar