måndag 21 maj 2012

Vi har nu fått syn på...

I möte med vår konsult från Reggio Emilia institutet förra veckan fick vi en hel del nya utmaningar.

Han började med en fråga, som vi fått förr men som är ganska svår att formulera ett svar på.

Vad har du sett att dina kollegor lärt sig?

Är det så att vi inte tillräckligt har uppmärksammat varandras göranden eftersom det är så svårt att formulera ett svar? Vi har lättare för att formulera vad vi tillsammans fått syn på än att visa vad kollegorna som individer har lärt sig.

Vi har fått syn på att organisationen är viktig. Vi tänker att alla är huvudpersoner. Vi vill få barnen att tänka tillsammans om huvudspåret, projektet. Detta är en process som vi är inne i. Det tar tid och det kan vara svårt att formulera våra tankar i skrivna ord. Vi ser att vi har hittat flera bra verktyg och detta försöker vi förmedla. Vi får hela tiden utmaningar från vår konsult och vi lär oss hela tiden nytt. Vi förskjuter och transformerar vår kunskap.

Vad vi måste bli bättre på är att ge tillbaka dokumentationerna till barnen. Barnen har rätt till sina dokumentationer och att se sitt eget lärande.

Vi testar olika begrepp som vi kan arbeta vidare med och vi kände att "välkomnande lärande organisation" kändes bra. Utifrån det ska vi försöka formulera våra resultat, vad vi hittills har fått syn på under detta första år som forskaravdelning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar