tisdag 10 juni 2014

Avslutning

Då var det dags för den traditionsenliga avslutningslunchen för förskolans blivande skolbarn. Vi vill skapa en högtidlig atmosfär så findukning med servetter, levande ljus och specialbeställd mat är viktiga ingredienser den här dagen. Att få gå in till drottningholmsmarschen tyckte vi också var passande en sån här speciell dag.

Vi märker att barnen är fulla av förväntan och pirret i kroppen kam man nästan ta på. Flera av barnen har klätt sig extra fint idag vilket också signalerar om hur märkvärdig en avslutningslunch kan vara.
Ett varsitt diplom och en ros som ett intyg på en väl genomförd förskoletid :) fick varje barn gå fram och hämta till applåder från kompisarna.
Att få ett avslut på en lång förskoletid är jätteviktigt, tror vi. Ett positivt avslut, men samtidigt en början på något alldeles nytt och spännande. Vi vill vara en del i det och förhoppningsvis har vi gett våra barn verktyg för att anta nya utmaningar i skolan och livet.

Tidigare har vi skrivit om att knyta ihop säcken, och just de här avslutande veckorna har varit till och från fyllda av tillbakablickar. Vi tittade på bilder från när flera av barnen gick på yngrebarns avdelningen och skapade i ateljén. De kunde konstatera att det hade skett en utveckling i både rit och målar teknik. Och vi lärare kunde konstatera samma sak..

Till hösten kommer det här arbetslaget att börja att arbeta på en av våra yngrebarns avdelningar. Det ska bli otroligt spännande och vi kommer att få anta nya utmaningar med nya härliga barn och familjer. Det är nog därför som vi just nu genomgår en fas av enorm reflektion av vad vi tillsammans med de gamla barnen har lärt oss. Vilka erfarenheter har vi gjort, vilka nya insikter har vi fått och som vi tar med oss till den nya avdelningen. Så det här med att ha ett tydligt avslut och början till något nytt och spännande gäller även oss.. Det kommer att bli en rolig höst och vi ser framemot att anta nya utmaningar som forskaravdelning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar