måndag 26 januari 2015

Ljuskuber och runda ljusplattor!

Att tänka kring våra miljöer är något som vi tycker är oerhört spännande och roligt. När vi gör tillägg i form av ett nytt material är vi alltid lika spända inför barnens reaktioner. Idag har vi gjort tillägg i form av nya ljusbord i annorlunda format. Runda och kuber!

Det runda ljusbordet, snarare en platt skiva, placerade vi på en kabelvinda. Vi tänker att vi ska erbjuda naturmaterial här. Mjuka material eftersom skivan är av glas. På kuberna får vi experimentera oss fram. Dessa kuber ändrar färg och vi tänker att ju fler på samma ställe (i grupp) desto bättre. Detta ska utforskas!




5 kommentarer:

  1. Hej ! Är ljuskuberna prisvärda och är dom utforskande för barnen ? Hur har nu gjort dom runda ljusborden ? Har ni tips på roliga utforskande material som barnen använder. Mvh fia

    SvaraRadera
  2. De är mycket barnvänliga och tål rätt hårda tag, gjorda av plast. det följer med en fjärrkontroll som man startar den med. Laddas med sladd men klarar sig sedan några timmar utan att sladden sitter i. Köpta från ABA skol.

    SvaraRadera
  3. De runda ljusborden är inköpta på ABA de med. De ligger på en kabelvinda.

    SvaraRadera
  4. Kommer med följdfråga. Är dom utforskande, har barnen ett intresse för dessa. Några kollegor såg dessa på en utställning/föreläsning och tyckte inte att det var något att inhandla. Gjorde inget intryck på dom. Vad tycker ni ?

    SvaraRadera
  5. Våra barn har visat stort intresse för både ljusplattor och kuber! Men allt beror ju på hur man presenterar dem. Vilket material har man? Hur dukar man fram? Hur ser det ut? Är det estetiskt och lockande? Man får vara fantasirik och hitta olika sorters material till.

    SvaraRadera