onsdag 18 december 2013

Nya utmaningar!

I måndags hade vi återigen reflektion med vår konsult från Reggio Emilia institutet. Vi reflekterade återigen över det här med vår organisation och vår struktur. Vi spånade även kring hur vi kan gå vidare med att dela våra erfarenheter. Film, text, dialog, askultation... Tankarna är många.    

För att beskriva hur vi gör börjar vi nu sammanställa ytterligare en text, eller en fördjupning av den text vi tidigare har skrivit: "Metoder för delaktighet -grunden i vårt projektarbete". Nu ska vi gå på djupet ännu mer och har börjat skissa på idéer. Konkreta exempel med mycket bilder funderar vi på. Syftet med dessa texter är i första hand att dela metoder och pedagogiska tankar och erfarenheter med resten av vår organisation. 

Nu väntar dock en skön julledighet. Vi önskar er alla en riktigt riktigt god jul! Välkomna att följa oss i januari igen! 

2 kommentarer:

  1. Låter jättespännande då vi i vår utvecklingsplan också vill få in mer delaktighet för 1-3åringar. Vilka metoder verkar ge delaktighet,för det är ju individuellt bland barnen hur de tar till sig det vi erbjuder.

    SvaraRadera
  2. Vi har skrivit en text som bygger helt på våra erfarenheter; "Metoder för delaktighet -grunden i projektarbetet". Hoppas kunna bygga på denna och ge ut en bok så småningom. Vi är på gång med mer text just nu, inför en föreläsning vi ska ha i vår organisation. Som metoder beskriver vi i texten introduktion, icensättning, återkoppling, ateljékultur, närvaro och lyssnande, ansvar och tillit. Läs våra inlägg vi skrev i höstas om hur barnen blir drivande i projektarbetet... där delar vi lite fler tankar! Lycka till!

    SvaraRadera