måndag 6 maj 2013

Gruppsamtal

Vi provar nu en idé som vår organisations ledningsgrupp lyfte för en längre tid sedan.

Att ha individuella samtal i grupp. Vi har medvetet valt att vänta med detta eftersom vi vill tänka igenom varför vi vill göra detta. Vilka syften har vi med detta och hur ska vi praktiskt kunna få fram alla barns olika positiva egenskaper? Många andra var före oss i detta men vi har alltså medvetet väntat, diskuterat och funderat. Ibland är det viktigt. Att genomföra förändringar bara "för att" känns inte förenligt med de värden vi vill förmedla.

Vad har vi nu funnit för syften? Grunden är att allt lärande sker, helt eller delvis, i grupp. Vi har genom våra olika projektarbeten sett hur våra barn berikar varandra. De lånar kompetenser och de blir rikare tillsammans. Varje barn har unika och individuella kompetenser och dessa ska vi försöka lyfta fram och påvisa att alla bidrar till gruppen och de andra barnens lärande. Både den lilla och stora gruppen.

Ett annat viktigt syfte är att vi vill stärka familjernas sammanhållning. Vi vill att de ska få se att deras barn är en del av ett större sammanhang. Vi vill att de ska få en förståelse för att olikheter är en tillgång. Att det är så att vi berikar varandra!

Snart är det dags för de första gruppsamtalen och det ska bli riktigt spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar